Stucadoren

Onbehandelde objecten:

Onbehandelde muren worden altijd voorzien van een hecht primer, waarna er een laag plamuur overheen wordt gezet. Deze laag is afhankelijk van het te stukadorende object,meestal volstaat een laag dikte van 1 a 1,5 cm. Hierna is er de mogelijkheid om, of een latex verf of een sierpleister als eindlaag aan te brengen.

Behandelde objecten:

Voor behandelde objecten geldt meestal dat het uitgevlakt moet worden. Het object is hobbelig en moet vlak gemaakt worden voor bv. behang of een laag verf. Dit kan zijn een sierpleister muur of een ribbeltjes plafond wat weer vlak moet worden. Hiervoor geldt ook dat een hecht primer noodzakelijk is waarna er een nieuwe laag stuc overheen gezet wordt. Het grote voordeel is wel dat, omdat het object al een keer is behandeld, de eind laag niet al te dik hoeft te worden aangebracht, wat weer scheelt in de kosten.

Uitvlakken:

Uitvlakken betekend eigenlijk dat: bv. Een muur die of golvend is, of horizontaal scheef loopt weer waterpas wordt gemaakt.

Lijsten:

Op plafonds zien we dat er steeds meer lijsten worden aan gebracht. Deze lijsten worden ook door ons geleverd en zijn in allerlei breedtes en lengtes verkrijgbaar. Deze lijsten zijn niet van piepschuim maar gemaakt van echte mortel en worden door de meest vakkundige mensen aangebracht.