Plafonds

Onbehandelde plafonds:

Onbehandelde plafonds zijn meestal nieuwe gipsplaten plafonds. Deze gipsplaten zitten vol met naden en schroef gaatjes. De schroefgaatjes worden door ons altijd 2 maal geplamuurd. Voor de naden zijn er 2 mogelijkheden:


  1. Over gehele lengte van de naden wordt een laagje accyllaat kit gespoten, deze is elastisch en zal de kans op krimpscheuren verkleinen. De naad blijft echter wel in het zicht.
  2. Bij deze methode wordt er een gaasje over de gehele lengte van de naden gelegd en deze wordt gestukadoord. Deze behandeling is duurder dan nummer 1 maar de naad verdwijnt uit het zicht.

Nadat methode 1 of 2 is afgerond blijft er de mogelijkheid om het plafond af te werken met Putz. Dit is latex vermengd met kleine steentjes ter grootte van 1, 2 of 3 mm. Deze verf wordt er op gespoten en geeft een reliëf effect.

De andere methode is om er gewoon latex aan te brengen.

Behandelde plafonds:

Behandelde plafonds zijn meestal bewerkt met spack (reliëf) of zijn vlak behandeld met een latex verf. Voor beide gevallen geldt hetzelfde: ze kunnen worden overgeschilderd met een latex verf in elke gewenste kleur.