c Muren | kts-schilders

Muren

Onbehandelde muren:

Gips:
Onbehandelde muren zijn meestal nieuwe gipsplaten wanden. Deze gipsplaten zitten vol met schroef gaatjes en naden. De schroefgaatjes worden door ons altijd 2 maal geplamuurd en voor de naden zijn er 2 mogelijkheden:


  1. Over gehele lengte van de naden wordt een laagje accyllaat kit gespoten, deze is elastisch en zal de kans op krimpscheuren verkleinen. De naad blijft echter wel in het zicht.
  2. Bij deze methode wordt er een gaasje over de gehele lengte van de naden gelegd (Foto)en deze wordt gestukadoord. Deze behandeling is duurder dan nummer 1 maar de naad verdwijnt uit het zicht. Wat ook nog een mogelijkheid is is dat de muur wordt behangen. Alleen moeten de gaatjes en de naden dan worden uitgevlakt.


Beton:

Onbehandelde muren kunnen van beton zijn. Vooral in nieuwbouw woningen, daar zijn ook meerdere mogelijkheden voor:


  1. De betonnen muren worden eerst gestucadoord waarna er een behandeling met een dispersie verf (Latex) overheen wordt aangebracht. Hierdoor blijft de muur vlak.
  2. Alle grote gaten worden dicht gesmeerd waarna een hecht primer wordt aangebracht en als laatste komt er een laag spachtelputz overheen.
  3. Betonnen muren lenen zich ook ideaal voor behang.

Gipsbetonblokken:

Voor gips beton blokken geldt hetzelfde als voor beton. Alleen als er wordt behangen moet er voor gezorgd zijn dat de muren goed vlak zijn.

Behandelde muren

Voor behandelde muren is het simpel. Als er al latex op de muren zit kan er gewoon een andere overheen gezet worden in elke gewenste kleur. Dit kan ook over spachtelputz, alleen wordt dit met een verf spuit aangebracht, waar wij in gespecialiseerd zijn.

Behang

Behangen kan altijd over zowel behandelde als onbehandelde muren, het enige waar aan gedacht moet worden is: hoe gladder de muren hoe strakker het behang. Voor behang boeken kan gezorgd worden. Deze worden opgehaald bij een verf speciaalzaak.